Kvinna med långt ljust hår och svart tröja kliver in i vit bil.

Nytt namn och fler tjänster för Fordonsavdelningen

02feb

Vår Fordonsavdelning byter namn till Transport & Logistikservice från och med februari 2023.

Vi förändrar oss för att kunna erbjuda fler tjänster inom hållbarhet - både fordonslösningar för hållbara transport och tjänster inom återbruk och logistik för att bidra mer effektfullt till att nå uppsatta miljömål.

Utveckling och utökning

Avdelningens arbete går framåt och fokusområdena har under flera år utvidgats till att innefatta fler logistiktjänster som exempelvis Möbelpoolens verksamhet. Möbelpoolen kommer fortsätta att bedrivas på precis samma sätt som tidigare med återbruk av möbler och i samarbete med EDV.

Fordonsservice har gått från att haft ett stort fokus på bilar till kommunens verksamheter till att arbeta med flera transportlösningar. Uppdraget för avdelningen omfattar även andra fordon, som cyklar och mopeder. Med det nya namnet på avdelningen kan vi fortsätta jobba med fler typer av tjänster och inom fler områden.

Våra nuvarande tjänster, biltvätt, rekonditionering och mindre åtgärder kommer vi fortsätta med.

Fossilfritt och återbruk

Avdelningens mål är att leverera hållbara transport- och logistiktjänster som bidrar till att vi minskar vår klimatpåverkan, ökar återbruk av möbler och tillgodoser sysselsättning för personer med särskilda behov. Långsiktiga satsningar med ekologiska, ekonomiska och sociala perspektiv är kärnan för att utveckla verksamheten i rätt riktning.

Sidan uppdaterades senast 2 februari 2023