Möbelpoolen satsar för ett mer hållbart Gävle

11maj

Gävle kommun har antagit en möbelpolicy som innebär att alla verksamheter ska vända sig till Möbelpoolen när de behöver möbler.

Möbelpoolen letar i första hand begagnade möbler, om det inte finns något som passar så får verksamheten köpa nytt.

Målet är att genom återbruk av möbler spara pengar, minska kommunens klimatpåverkan och skapa sysselsättning för personer med särskilda behov. Genom Möbelpoolens verksamhet bidrar vi till kommunens mål för ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet.

Möbelpoolens utbud består av begagnade och renoverade möbler från kommunkoncernens verksamheter. Möbelpoolen köper även in begagnade möbler för att kunna hålla ett bra utbud, det innebär att en del möbler är kostnadsfria medan andra säljs till självkostnadspris (inköpspriset och kostnaden vi haft för artikeln). Vid särskilda önskemål av möbler och inredning letar Möbelpoolen begagnade artiklar anpassade för ändamålet.

Alla möbler som finns i lager visas på Möbelpoolens webbplats. Här finns också information om hur du gör om andra möbler önskas, vi hjälper dig att leta efter återbrukade.

Möbelpoolens webbplats

Gavle Drift & Service har uppdraget att sköta Möbelpoolen för Gävle kommunkoncern i samarbete med enheten för daglig verksamhet, EDV.

Sidan uppdaterades senast 11 maj 2021