”Fuchsia och fest” är färgtemat för årets sommarblommor

17jun

Nu när risken för nattfrost är över planteras 2014 års sommarblommor ut i Gävles rabatter och urnor. Samhällsbyggnad Gävle har tagit fram tre olika färgteman för stadens sommarblommor, ”Fuchsia och fest” är årets tema.

Årets färgtema är ”Fuchsia och fest” och det är Gävles stamfuchsior, stadsfester, mångfald och kulturliv som har inspirerat till temat. Planteringarna kommer att innehålla många fuchsior och ha sprakande, glada färger som cerise, rosa, korall, gul och lime. Markbyggarnas stora stamfuchsior flyttas nu ut från växthuset där de övervintrat och utöver dessa kommer gävleborna även finna andra fuchsior i planteringarna, exempelvis spikfuchsior och hängfuchsior.

Nästa år blir färgtemat ”Hav och å” och år 2016 är det dags för ”Symboler och signum”. År 2017 börjar färgtemat om från början igen. Även vårens tulpaner kommer att följa dessa färger.  

Gävles rabatter finns i Stadsträdgården, vid caféet i Boulognerskogen, längs Rådhusesplanaden och i Stenebergsparken. Blomurnor kommer att stå på flertalet platser i staden och blomlådor ska sitta längs Centralbron och Alderholmsbron.

Sidan uppdaterades senast 17 juni 2014