Däckbyte

Fordonsservice informationsbrev

September 2020

I månadens brev påminner vi om att det är hög tid för att boka tid för byte till vinterdäck, vad den som kör en bil med nya däck behöver tänka på för att däckets livslängd ska bli längre och vi har ett filmklipp med tips för att starta bilar med alkolås. Och mer därtill som är aktuellt för säsongen.

Alkolås

Tips till dig och dina kollegor för användning av Dignita alkolås. Se filmen för att lättare kunna starta bilen. Instruktionsfilm

Boka tid för däckbyte

Från den 1 oktober är det tillåtet att byta till vinterdäck. Mellan den 1 december - 31 mars är det lag på att använda vinterdäck. Många har redan hunnit boka tid för däckbyte, men vi vill påminna de som ännu inte gjort det. Fordonsansvariga bokar in tider för däckbyte hos Däckia. Boka tid för däckbyte via Däckias hemsida www.dackia.se eller ring till deras centralbokning på telefonnummer 026-18 82 90.

Vid bokningen kommer ni bli uppmanade att skriva in en e-postadress, använd er då av dack@gavledriftservice.se. För att framtida kontakter ska fungera så att inte e-post går till en person som avslutat sin tjänst. I övrigt använder ni ert namn och ordinarie telefonnummer. Undantag verksamheter i Hedesunda och Bergby/Hamrånge, här bokas och utförs däckskiften enligt tidigare uppgjorda rutiner.

Vid däckbyte sköter ni själva om transporten till och från däckverkstaden.

Däck

När det sitter nya däck på bilen så behöver chauffören tänka på att det är en inkörningsperiod de första 100 milen. Under denna period är det extra viktigt att köra försiktigt utan rivstarter, tvärbromsningar och hård kurvtagning. Oavsett om bilen har nya vinterdäck eller sommardäck ska du ta det lite extra lugnt så att de ”sätter sig” ordentligt på fälgen. På vinterdäcken behöver dubben sätta sig i däcket.

Miljö

Våra fordonssamordnare fortsätter utbytet av fordon för att nå målet med fossilfri fordonsflotta. Just nu riktar vi in oss på bilar med årsmodell 2016 och äldre, dessa ska bytas ut. Vi planerar för att beställa nya bilar före årsskiftet.

Månadens tips

Under kallare dagar kan det vara skönt att komma till en varm bil. I alla elbilar kan parkeringsvärmare ställas in så den startar efter önskad tid. I bilens display finns möjlighet att ställa in tre starttider per dag. Tänk även på att använda motorvärmare i de bilar där sådan finns. När motorvärmare används drar bilen mindre bränsle och ger er en behagligare resa. I handskfacket i bilen finns instruktionsbok för bilens värmare.

Kör lugnt!

Sidan uppdaterades senast 25 september 2020