Fordonsservice informationsbrev

September 2019

Vi välkomnar vår nya verkmästare som är på plats, som hanterar allt som rör felanmälningar och tvätt av din bil. Våra samordnare fortsätter hantera skador, inköp, avyttring och avtal.

Kontakta alltid Kundservice för rapportering av ärenden, frågor och skadeanmälningar. Det medför att verkmästarna och samordnarna får möjlighet att hantera ärenden i prioriterad ordning.

Kundservice öppettider

Från den 1 september har vår Kundservice ändrade öppettider, vardagar 07:00 – 16:00. Vid akuta fel övrig tid kan ni fortsatt få hjälp via telefonnummer 026-17 82 13.

Däck

När det sitter nya däck på bilen så behöver chauffören tänka på att det är en inkörningsperiod de första 100 milen. Under denna period är det extra viktigt att tänka på sitt körbeteende genom köra försiktigt utan rivstarter, tvärbromsningar och hård kurvtagning. Oavsett om du har nya vinterdäck eller sommardäck ska du ta det lite extra lugnt så att de ”sätter sig” ordentligt på fälgen. På vinterdäcken behöver dubben sätta sig i däcket.

Boka tid för däckbyte

Från den 1 oktober är det tillåtet att byta till vinterdäck. Mellan den 1 december - 31 mars är det lag på att använda vinterdäck. Många har redan hunnit boka tid för däckbyte, men vi vill påminna de som ännu inte gjort det. Fordonsansvariga bokar in tider för däckbyte hos Däckia.

Boka tid för däckbyte via Däckias hemsida www.dackia.se eller ring till deras centralbokning på telefonnummer 026-18 82 90. Vid bokningen kommer ni bli uppmanade att skriva in en e-postadress, använd er då av dack@gavledriftservice.se. För att framtida kontakter ska fungera så att inte mail går till en person som avslutat sin tjänst.

Vid däckbyte så behöver ni boka och ombesörja transporten till och från däckverkstaden själv.

Tanka dieselbilar

Nya dieselbilar ska tankas med HVO100 då bränslet rengör och skyddar motorn. HVO100 består av 100% förnybar och fossilfri diesel. HVO100 ger en reducering av växthusgaserna med upp till 90 % i jämförelse med fossil diesel.

Månaden tips

Om alkolåset inte fungerar så kan ni prova att dra ur sladden, sätt i sladden och blås igen.

Om detta inte fungerar kliv ur bilen och lås dörren. Lås upp dörren och starta upp alkolåset igen.

Kör lugnt!

FordonsserviceSidan uppdaterades senast 25 september 2019