Fordonsservices informationsbrev

September 2017

Gävle är Sveriges bästa elbilskommun

Gävle vann Laddguldet! Laddguldet tilldelas den kommun i Sverige som har de bästa förutsättningarna för elbilar, bäst laddinfrastruktur och är det bästa föredömet för personer som vill köra elbil. Gävle kommun tog hem årets Laddguld med motiveringen: "med en gedigen historik och en tydlig vision om en fossilfri kommun år 2020, och ett mål att ha flest laddstolpar i landet".

Gävle - Sveriges näst bästa miljökommun

Gävle fortsätter att klättra i Aktuell hållbarhets mätning av Sveriges bästa miljökommun. I årets rankning hamnade Gävle på en andraplats, endast slagna av Helsingborg.

 – Gävle har tagit stora kliv framåt med sitt miljöarbete vilket imponerar. Vi vill lyfta fram föredömen som Gävle, och samtidigt vara en blåslampa där det behövs. Rankningen fungerar pådrivande för kommunernas miljöarbete, säger Mikael Salo, chefredaktör på Aktuell Hållbarhet.

Läs mer på www.gavle.se

Nya cykelavtal

För att främja användandet av cykel i tjänsten lite extra vill vi tipsa om ett initiativ från EDV. De har köpt in el-cyklar i stället för en till bil vilket har blivit en succé! De har även köpt in regnkläder till personalen så att det ska vara bekvämt att cykla även när höstvädret drar in. Det pågår en upphandling för Gävle kommun om arbetskläder, så som regnkläder, så om ni vill köpa in kläder nu är det en direktupphandling som gäller. 

Det finns nu avtal på att köpa in cyklar av olika modeller och märken samt cykelservice. Det är tre cykelhandlare som är med i upphandlingen och ni kan använde er av den cykelhandlare som passar er bäst. Mer information finns på Inköp Gävleborg.

De tre cykelhandlare som är med på avtalet är: Posa cykel, Manges cykelverkstad och Cykelsport verkstan.

Däckbyte

Nu snart är det dags för däckbyten igen. Den första oktober kommer byte till vinterdäck att påbörjas. Fordonsansvariga kontaktar Euromaster via deras hemsida för att boka in tid för däckbyte. Tänk på att vara ute i god tid! Ni ombesörjer själva för de transporter som behöver göras i samband med däckbyte. Om ni behöver hjälp med transport av bilen går det att ordna för en extra kostnad.

Det pågår en upphandling av ny leverantör men den upphandlingen kommer inte hinna bli klar innan höstens däckbyte.

Sidan uppdaterades senast 15 september 2017