Fordonsservice informationsbrev

Oktober 2021

Säsongsaktuell information från Fordonsservice.

Alkolås

Inkopplingen av alkolås som kopplades bort i våras pågår, det sker i största möjliga mån i samband med tvätt av bilen.
De verksamheter som har fordon som inte tvättas i vår tvätthall, kommer att bli kontaktade av vår verkmästare för tidsbokning.

Behövs fler munstycken till alkolåsen?

Uppge registreringsnummer, antal munstycken och modell på handenhet vid beställning hos vår Kundservice info@gavledriftservice.se. Leverans sker vanligtvis i samband med tvätt av bilen. Fakturering sker till respektive verksamhet. Använd den modell av munstycke som är till för respektive sorts alkolås.

Däck

Påminnelse - boka tid för däckbyte

Från den 1 oktober är det tillåtet att byta till vinterdäck. Mellan den 1 december - 31 mars är det lag på att använda vinterdäck. Många har redan hunnit boka tid för däckbyte, men vi vill påminna de som ännu inte gjort det. Fordonsansvariga bokar själva in tider för däckbyte hos vår nya däckleverantör Vianor. Lathund för bokning finns på vår webb (länk).
Undantag fordon i Bergby/Hamrånge och Hedesunda, här finns lokala avtal för däckbyten.

Alla däck som förvarats hos föregående leverantör har i samband med bytet till Vianor flyttats till dem på Upplandsgatan 19 i Gävle.

Däckjour

Däckjour finns tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan, för akuta fel så som punktering.
Telefonnummer 026-17 82 13 svarar vår Kundservice på under vardagar 7-16 för akut hjälp, frågor, beställningar med mera. All övrig tid på dygnet nås bärgare och däckjour på samma nummer. Det finns då två knappval som kopplar dig till rätt hjälp:
• Behov av bärgning av bilen - tryck 1
• Punktering, laga punktering eller byte av däck - tryck 2

Händelser som sker utanför kontorstid, som när bärgare eller däckjour anlitats ska rapporteras till oss. Vi behöver registrera ärenden om händelserna för eventuellt vidare åtgärder och uppföljning. Meddelande skickas till info@gavledriftservice.se eller ring 026-17 82 13 nästföljande vardag.

Nya däck

När det sitter nya däck på bilen så behöver chauffören tänka på att det är en inkörningsperiod de första 100 milen. Under denna period är det extra viktigt att köra försiktigt utan rivstarter, tvärbromsningar och hård kurvtagning. Oavsett om bilen har nya vinterdäck eller sommardäck ska du ta det lite extra lugnt så att de "sätter sig" ordentligt på fälgen. På vinterdäck med dubb behövs varsam körning inledningsvis för att dubben ska fästa ordentligt i dubbhålen. Dubbar som lossnat kan inte ersättas med nya.

Fördröjd leverans av nya bilar

Våra fordonssamordnare fortsätter arbetet med att byta ut fordonsflottan för ett fossilfritt Gävle kommun. Dessvärre har väntetiderna på nya bilar blivit längre i och med coronapandemin. Det är bristen på halvledare i fordonsindustrin världen över som fördröjer leveranser av bilar. Halvledarkomponenter finns på datorchip som i sin tur finns i datorer, mobiltelefoner, bilar och nästan all annan elektronik.

Det blir svårt att veta när vi kan få nya bilar levererade och det kan även vara fördröjda leveranser på redan beställda bilar, vi informerar berörda verksamheter.

Säsongstips

Under kallare dagar kan det vara skönt att komma till en varm bil. I alla elbilar kan parkeringsvärmare ställas in så den startar efter önskad tid. I bilens display finns möjlighet att ställa in tre starttider per dag. Tänk även på att använda motorvärmare i de bilar där sådan finns, det ger en behagligare resa. I handskfacket i bilen finns instruktionsbok för bilens värmare.

Kör försiktigt!

Sidan uppdaterades senast 11 oktober 2021