Fordonsservices informationsbrev

Oktober 2017

Miljöbästa bilar 2017

Renault Zoe och Tesla Model S utses till vinnare i Miljöbästa Bil 2017 när Gröna Bilister för 22: a året rankar marknadens bästa bilar ur miljö- och säkerhetssynpunkt. Inför årets startfält nominerades 39 bilmodeller utifrån krav på förnybarhet, energieffektivitet och säkerhet” skriver Gröna bilister på sin hemsida. Vi på fordonsservice tycker det är kul att Renault Zoe är med som vinnare då flera av kommunens verksamheter kör eller kommer att köra Renault Zoe i sina verksamheter!

Läs mer på Gröna bilisters hemsida.


Hållbart resande

Just nu pågår ett projekt mellan Gavle Drift & Service och omvårdnadsförvaltningen där vi fokuserar på målet fossilfri fordonsflotta år 2020. Vi kommer sträva mot att öka antalet gas- och elbilar samt öka användandet av elcykel och kollektivtrafik. Vi gör detta arbete tillsammans för att anpassa lösningar ut efter de förutsättningar som finns i verksamheten.


  
Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Invigning av Forsbacka biogasanläggning

Den 14 september invigdes biogasanläggningen i Forsbacka. Anläggningen ökar den lokalt producerade biogasen hela med 400 procent. Biogasen tillverkas av kompost från hushållen i länet.


Glöm inte reflexer!

Hösten är här och det betyder mörkare årstid! Glöm därför inte att använda reflexer och gärna reflexväst när du är ute i trafiken. Om du cyklar kom ihåg att använda cykellampa både fram och bak på cykeln.

Sidan uppdaterades senast 18 oktober 2017