Fordonsservice informationsbrev

November 2018

Verksamhetsplanering för Fordonsservice
tisdag den 20 november

På grund av verksamhetsplanering kommer vi endast ha möjlighet att möjlighet att hantera akuta ärenden via Däckias däckjour och bärgning den 20 november. Vår biltvätt kommer att vara igång under hela dagen, utan avbrott.

Öppet hus – vilken bilsuccé!

Stort tack till alla som kom och hälsade på oss när vi hade öppet hus! Vi hade väldigt trevlig och åt mängder av bullar.

Inför höst och vinter

Ljus och lykta

Nu när mörkret kommer tidigare om dagarna vill vi påminna er om att ha rätt ljus igång på bilen. I mörkret är det lag på att alltid ha halvljus igång. Vi vet att vissa av våra bilar inte har halvljusautomatik, utan kräver att ni som förare aktivt väljer att starta halvljuset. Detta för att ni behöver se och synas. Vi kontrollerar alltid fordonens lampor vid både service och tvätt, men det är bra om ni kontrollerar så att belysningen fungerar som den ska mellan dessa tillfällen.

Använd reflexer och gärna reflexväst när ni är ute i trafiken. Om ni cyklar kom ihåg att använda cykellampa både fram och bak på cykeln.

Datumparkering

Mellan 1 oktober och 15 maj gäller datumparkering i hela Gävle, även där det inte finns parkeringsskylt eller information om datumparkering. Mer information om datumparkeringsregeln finns på Gävle Parkeringsservices webbplats.

Anpassa ert körsätt

En viktig påminnelse inför omslag av årstid, väder och väglag är att anpassa hastigheten och hålla avstånd till andra fordon. Kom ihåg - hellre några minuter för sen, än många år för tidigt!

Kom ihåg att boka tid för däckbyte

Nu kommer snart kallare grader och det är då viktigt att komma ihåg däckbyten! Mellan den 1 december - 31 mars är det lag på att använda vinterdäck, men det går självklart bra att montera dem tidigare.

Fordonsansvariga på respektive förvaltning och bolag kontaktar själv Däckia och bokar in tider för däckbyte. Detta för att ni ska kunna välja en tid som passar er bäst. Enklast är att gå via www.dackia.se eller att ringa till deras centralbokning på telefonnummer 026-18 82 90.

Ni ombesörjer själva för transport till och från Däckia. Om ni behöver hjälp med transport av bilen går det att ordna via vår Kundservice mot en kostnad på 300 kronor.

Nya bilmodeller i utbudet

Inför årsskiftet kommer en ny bilupphandling för Gävle kommuns tjänstebilar, med nya bilmodeller för år 2019. Vi ser fram emot att se utvecklingen av exempelvis en längre räckvidd på elbilar och fler valmöjligheter av gasbilar.

Hipp hurra för Gävle kommun!

Värt ett firande – vi har slagit vårt mål om 40 % fossilfritt under år 2018 med bravur! Det är tack vare er som vi tillsammans rör oss mot det gemensamma målet om att vara helt fossilfria under år 2020. Vi är så glada över detta!

Detta firande är trots att vi drabbats av stora förseningar när det gäller leveransen av nya gasbilar, då produktionen stått stilla under flertalet månader detta år innan nya EU-regler om storleken på gastankar fastställts. Därför kommer vi passera årsskiftet med fler än 20 bilar beställda och försenade. Vi hoppas att ni, likt som oss, ser fram emot när bilarna kommer!

Fördelning av drivmedel november 2018. Klicka på bilden för att se den i större format.

Kör lugnt!

Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 16 november 2018