Fordonsservice informationsbrev

Mars 2020

Sommardäck

Vi vill påminna er om att det är hög tid för att boka in däckskifte på era bilar.  Lagen om vinterdäck gäller till och med den 31 mars, efter det kan skifte till sommardäck påbörjas om vädret tillåter. Vinterdäck med dubb får inte användas efter 15 april om det inte går att hävda att vinterväglag råder.

Boka tid för däckbyte via Däckias hemsida www.dackia.se eller ring till deras centralbokning på telefonnummer 026-18 82 90.

Vid bokningen kommer ni bli uppmanade att skriva in en e-postadress, använd er då av dack@gavledriftservice.se. För att framtida kontakter ska fungera så att inte e-post går till en person som avslutat sin tjänst. I övrigt kan ni använda ert namn och ordinarie telefonnummer.

Vid däckbyte så behöver ni boka och ombesörja transporten till och från däckverkstaden själv.

Se upp, stenskott!

Denna årstid sker många stenskott och sprickor i fordonens rutor. Vi vill självklart åtgärda det så snabbt som möjligt. Om ni märker ett stenskott eller spricka på er bil, hör av er till oss så bokar vi in lagning alternativt byte av ruta.

Visste ni att man kan laga ett stenskott som är av samma storlek som en 5-krona? Lagningen är helt genomskinlig och rutan kan användas i många år till.

Alkolås och munstycken, Coronavirus

Kan alkolåsen i bilarna bidra till spridning av Coronavirus? Så länge ett personligt munstycke används, finns ingen utökad risk för spridning.

Vi har varit i kontakt med smittskyddsläkare på Region Gävleborg för att få denna information och Dräger som är en av våra leverantörer av alkolås har gjort undersökningar som bekräftar detta.

Blåsmunstyckena behöver ses som en personlig ägodel. Det är viktigt att var och en använder sitt eget munstycke.

Tänk på att när handdesinfektion används i bilen för händer och på detaljer i bilen så kan ångorna av detta påverka alkolåset. Innan bilen kan startas behöver ångorna vädras ut, då går det lättare att få igång bilen.

Körjournaler

Nu är vi färdig med installationerna av digitala körjournaler i samtliga bilar. Körjournalen mäter totala körsträckan i bilen som vi sedan redovisar i miljöbokslutet.

Det innebär att ni har en svart liten låda i bilen, i vissa bilar är den synlig och i andra inte. Låt den sitta kvar!

Digital körjournal

Kundundersökning

Vi har nu sammanställt resultatet från de svar vi fått in från kundundersökningen. Under våren kommer vi att arbeta med en handlingsplan utifrån de svar vi fått in. Vi vill passa på att tacka alla som svarat på undersökningen det ger oss ett bra underlag för utvecklingen av vår verksamhet framåt.

Månadens tips

Spolarvätska

Vi vill tipsa om att när ni fyller på spolarvätska i bilen så finns ett tillägg att köpa som heter Supersikt. Det gör att rutan blir ren fortare och ni spar på spolarvätska. Mindre mängd spolarvätska går åt för att få rutan ren. Supersikt inhandlas förslagsvis på bensinstationer och hos reservdelsåterförsäljare.

Kör lugnt!

Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 27 mars 2020