Fordonsservices informationsbrev

Mars 2019

Boka däckskifte

Många har redan hunnit boka tid för däckskifte, men vi vill påminna de som ännu inte hunnit. Lagen om vinterdäck gäller till och med den 31 mars, efter det kan skifte till sommardäck påbörjas om vädret tillåter. Vinterdäck med dubb får inte användas efter 15 april om det inte går att hävda att vinterväglag råder.

Boka tid för däckbyte via Däckias hemsida www.dackia.se eller ring till deras centralbokning på telefonnummer 026-18 82 90.

Vid bokningen kommer ni bli uppmanade att skriva in en epostadress, använd er då av dack@gavledriftservice.se. I övrigt kan ni använda ert namn och riktiga telefonnummer. På detta sätt kan vi förhindra att automatiserade tiderna går ut till fel epostadresser.

Se upp, stenskott!

I dessa dagar sker många stenskott och sprickor i fordonens rutor. Vi vill självklart åtgärdade det så snabbt som möjligt. Om ni märker ett stenskott eller spricka på er bil, hör av er till oss så bokar vi in lagning alternativt byte av ruta.

Visste ni att man kan laga ett stenskott som är av samma storlek som en 5-krona? Lagningen är helt genomskinlig och rutan kan användas i många år till.

Äntligen kommer de nya gasbilarna

Nu kommer de försenade gasbilarna! I vissa fall är det faktiskt ett helt år sedan beställningsdatum, men nu är de äntligen på väg in. Dessa gasbilar är planerade att byta ut mindre dieselbilar och vi hoppas att ni är lika exalterade som oss!

Dessa bilar inte kommer att få dekaler med förvaltningens eller bolagets namn, i väntan på omorganisationens klartecken. Tills vidare monteras endast kommunvapnet på de bilar som ska ha dekaler.

Vad sker vid en försäljning?

Eftersom vi köpt in nya bilar kommer de äldre bilarna att säljas. Tänk på att samla in samtliga nycklar till den äldre bilen och plocka ur era tillhörigheter innan datumet då den nya bilen levereras. Vi hör alltid av oss till er i förväg så att ni får chans att planera in detta.

När vi får in den äldre bilen plockar vi bort eventuella tillbehör så som alkolås och digitala körjournal samt hämtar däcken från Däckia innan vi skickar er bil till försäljning.

Workshop för revideringen av miljöstrategiska programmet

Som vi berättade om i det förra informationsbrevet har vi varit med och tyckt till om revideringen av det miljöstrategiska programmet. Nu är det er tur! Ni har nu chansen att tycka till om framtidens miljömässigt hållbara Gävle, läs mer på Ankaret.

Kör lugnt!
Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 26 mars 2019