Fordonsservices informationsbrev

Mars 2018

Lånebil enligt avtal

Vi behöver er hjälp med att förmedla till de som använder fordonen vad som gäller för lånebilar. Tidigare har vi varit väldigt generösa gällande lånebilar, vilket inte är hållbart i längden. Enligt avtalet ingår lånebil endast vid planerade arbeten. Vi måste prioritera att ge lånebilar till de som enligt avtal har rätt till det.

Vid tvätt, service och besiktning hämtar vi fordonet hos er och lämnar en lånebil som ni kan nyttja under tiden. Om ni behöver en låna en bil vid andra tillfällen kan ni antingen kontakta bilpoolen i Oxen eller hyra en bil hos avtalad biluthyrare.

Att tänka på under vintern

Vintern har kommit till Gävle och det har snöat väldigt mycket den senaste tiden. Våra kollegor arbetar med att snöröja, sanda och salta Gävles gator, gång- och cykelbanor för att skapa en framkomlig vinterstad. Vinterväghållning är ett omfattande arbete och det finns några saker som vi kan tänka på för att underlätta deras arbete och bidra till en säker och framkomlig stad.

Följa parkeringsreglerna

Det är viktigt att du följer parkeringsreglerna för att plogningen ska kunna göras på ett bra sätt, både dag- och nattetid. Vintertid gäller datumparkering i hela Gävle, även där det inte finns parkeringsskylt eller information om datumparkering.

Mer information om datumparkeringsregeln finns på Gävle Parkeringsservices hemsida.

Ha rätt utrustning

Tänk på att ha rätt utrustning, så som vinterdäck, när det blir mörkare och halt. Det är även viktigt att du ser och att du syns i trafiken. Vi kontrollerar alltid fordonens lampor vid både service och tvätt, men det är bra om även du kontrollerar så att belysningen fungerar som den ska mellan dessa tillfällen. 

Anpassa ditt körsätt

Det är viktigt att du anpassar ditt körsätt efter väglag och väder. Tänk på att anpassa hastigheten och håll avstånd till andra fordon. Tänk även på att vara ute i god tid och planera din resa.

Kom ihåg att boka tid för däckbyte

När snön smälter bort längre fram är det viktigt att komma ihåg att boka tid för däckbyte. Mellan den 1 december - 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. Från och med 1 april kommer därför bytet till sommardäck att kunna påbörjas om vintervädret försvunnit.

Ni som är fordonsansvariga kontaktar själva Euromaster och bokar in tider för däckbyte, antigen via telefon eller via deras hemsida. Ni når dem på 026-13 22 00 eller på www.euromaster.se där ni hittar bokningsschema. Ni ombesörjer själva för transport till och från Euromaster. Om ni behöver hjälp med transport av bilen går det att ordna via vår Kundservice mot en kostnad på 300 kronor.

Kör lugnt!

Hälsningar,
Fordonsavdelningen

Sidan uppdaterades senast 13 mars 2018