Designed by Freepik

Fordonsservices informationsbrev

Mars 2017

Däckbyte

Snart är det dags för däckbyte! Mellan den 1 december - 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. Från och med 1 april kommer därför bytet till sommardäck att kunna påbörjas.

Fordonsansvarig kontaktar Euromaster och bokar in tider för däckbyte, antigen via telefon eller via deras hemsida. Ni når dem på 026-13 22 00 eller på https://www.euromaster.se/privat/boka-tid där du hittar bokningsschema. Tänk på att vara ute i god tid!

Ni ombesörjer själva för transport till och från Euromaster. Om ni behöver hjälp med transport av bilen går det att ordna via vår Kundservice mot en kostnad på 300 kronor.

Ny medarbetare med fokus på felanmälan och återkoppling

Den 6 mars utökades fordonsavdelningen med en ny medarbetare. Ulrika Östman har tidigare arbetat i Gavlefastigheters kundservice. Hon kommer att arbeta som Fordonssamordnare med fokus på att förkorta felanmälningstiden samt förbättra vår återkoppling till er kunder. Varmt välkommen till oss, Ulrika!

Prova på-dagar för elcyklar, elbilar och gasbilar

Gavle Drift & Service bjuder in till prova på-dagar för olika typer av elcyklar med tillbehör, samt el- och gasbilar. Dessa prova på-dagar är en del av fordonscentraliseringen och det interna arbetet för hållbart resande i Gävle kommunkoncern. Kursen varvar teori med praktik. Vi startar med en workshop kring hållbart resande för att sedan gå ut och testa de olika fordonen. Mer information och anmälan hittar du http://www.gavledriftservice.se/Prova-pa-dagar/. Hjälp oss sprida denna inbjudan till era medarbetare för att så många som möjligt ska delta!

Tvätt av fordon

Nu bokas alla tvättar i tvättschemat i Zenit. Det är endast förvaltningarnas fordonsansvariga som har behörighet att boka tiderna. Om extratvätt skulle behövas kontakta då fordonsansvarig, observera att kostnad för extra tvätt debiteras förvaltningen.  

Digitala körjournaler

Alla digitala körjournaler är nu installerade. Sprid detta till alla användare i er förvaltning, förslagsvis via informationsskärmar eller APTer. Se februaris månadsbrev för mer information kring detta.

Byte av bilar

Det nya bilavtalet är också klart vilket medför att vi kommer att byta ut äldre bilar som inte når upp till miljökraven. Detta genomförs i samråd med fordonsansvariga. Mer information om detta kommer ut senare.

Parkeringsböter är personliga! 

Det har kommit in en del parkeringsböter på Oxen på grund av felparkeringar. Parkeringsböter är personliga! Kom ihåg att det är våning 3-9 som bilarna ska parkeras på, minibussar parkeras på plan 1. Var bilen ska parkeras står även på p-tillståndet i bilens framruta. Mer information om bilen finns i väskan du får när du hämtar ut nycklarna i stadshusets reception. 

Hållbart resande

På Ankarets sida Möten & Resor i tjänsten hittar du mycket information om hur vi reser i tjänsten. Denna sida är nyligen uppdaterad och innehåller information om webbmöten, instruktioner för Skype Företag, cyklar, kollektivtrafik, bilpoolen samt resepolicyn.

Inom fordonscentraliseringen och i bilpoolen finns gasbilar. Ibland kan det vara ovant att tanka gas i sin bil och därför tankas i stället bensin, vilket är synd ur miljösynpunkt. Se gärna denna informationsfilm om hur gas tankas

 

https://www.youtube.com/watch?v=-pynxKC7nS4

I Gävle tankar du vid Ekogas som ligger på Sörby Urfjäll, Utmarksvägen 8.  Om du vill veta mer om fossilfria drivmedel kan du titta på detta klipp från Miljöfordon.se

 

https://www.youtube.com/watch?v=r3rpTVo2KZY

"Det finns flera alternativ kring fossilfriadrivmedel […] alla har en roll att spela. Vilket drivmedel som är bäst att använda beror på hur fordonet ska användas

- Miljöfordon.se

 

Kör lugnt!

Hälsningar,
Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 4 maj 2017