Fordonsservices informationsbrev

Maj 2018

Ny medarbetare

Vi vill börja informationsbrevet med att välkomna vår nya fordonssamordnare Therese Eriksson. Therese börjar den 4 juni och har tidigare arbetat på ekonomiavdelningen på Gavlefastigheter. Varmt Välkommen!

Nya bilar på ingång

Det händer mycket på nybilsfronten. Vi har haft bra dialog med flera verksamheter i planeringen med att byta ut Gävle kommuns fordon med fokus på Fossilfritt 2020.

Hittills i år har 111 fordon hanterats varav 23 stycken är levererade till kommunens verksamheter, 52 stycken är beställda och 36 stycken är i planeringsstadiet. Av de nya bilarna som är beställda är majoriteten Biogasbilar och därefter El och HVO.

Vi på fordonsavdelningen tycker det är roligt att se denna positiva utveckling av kommunens fordonsflotta.

1 juni

Gavle Drift & Service kommer att ha en medarbetardag fredagen den 1 juni. Detta betyder att ingen verksamhet kommer hålla öppet annat än för akuta ärenden. Tvättar som var inbokade denna dag har därför blivit flyttade. Vi hoppas att ni har förståelse för detta.

Inför sommaren

Biltvättar

Under sommaren kommer vår bemanning minska på grund av semestrar. Detta medför att vi inte har möjlighet att utföra tvättar, bilvård och service av era fordon i samma utsträckning som resten av året. Vi kommer därför att avboka en del tvättar och istället dela ut tvättkort till de bilar som blir avbokade, som kan nyttjas på biltvättar i er verksamhets närhet.

Drop-in för mindre åtgärder

Under sommaren är ni varmt välkomna att svänga förbi hos oss på Kanalvägen 6 för åtgärda enklare problem så som byte av lampor och vindrutetorkare.

Semestervikarier

Semestertider närmar sig med stormsteg och vi vill passa på att påminna er där ute om att sprida kunskap till semestervikarier om exempelvis:

  • Hur alkolås fungerar och vilket munstycke hör till vilken bil.
  • Ringa Kundservice på telefonnummer 026-17 82 13 eller skicka e-post till info@gavledriftservice.se för att anmäla fel eller service på era bilar.
  • Skadeanmälan måste fyllas i och anmälas om en skada uppstår. Mer information och blanketten som ska fyllas i finns under rubriken Skadeanmälan.
  • Laddkablar till elbilar ska tas med i bilen och inte hängas över laddstolpar.
  • Information om drivmedel och vart du tanka tanka Biogas och HVO i Gävle hittar ni på vår hemsida under rubriken Drivmedel.

Kör lugnt!

Hälsningar,
Fordonsavdelningen

Sidan uppdaterades senast 21 maj 2018