Fordonsservice informationsbrev

Juni 2022

Ikon med gul sol på ljusblå bakgrund. Säsongsaktuell information

Genom att sprida kunskap om bilarna i din verksamhet underlättar ni för varandra, framför allt när det kommer flera nya personer som exempelvis under sommaren. Det kommer att hjälpa både dem, ordinarie personal och för oss.

Alkolås

Beställ munstycken så det finns ett lager hos er. Blåsmunstyckena ska ses som en personlig ägodel. Det är viktigt att var och en använder sitt eget munstycke och återanvänder det, både för att undvika smittspridning och för miljön.
Beställ munstycken genom att skicka e-post till info@gavledriftservice.se. I mejlet behöver du skriva
• registreringsnummer på en bil som de ska användas i
• antal munstycken
• modell på handenheten (det står på alkolåset i bilen)

Munstycken lämnas i samband med tvätt av bilen alternativt hämtar ni dem i vår reception på Kungsbäcksvägen 54.

Informera om hur alkolåset fungerar, vilket munstycke som passar och vad som är rätt blåsteknik.

Grön ikon för filmkamera Se filmen om hur du startar bilen med Dignita alkolås

När handsprit används i bilen så kan ångorna påverka alkolåset. Vid start av bilen där desinfektionsmedel nyligen använts kommer ofta ett felmeddelande i handenheten till alkolåset, fail, det betyder att det finns alkohol i luften. För att kunna starta bilen krävs oftast en ordentlig vädring, öppna alla dörrar och bakluckan, eller håll ut handenheten utanför bilen i tre minuter och gör sedan ett nytt utandningstest.

Fordonsansvarig

Meddela oss om eventuella förändringar gällande kontaktpersoner/fordonsansvariga. Det är viktigt att vi fortfarande kan kontakta er vid servicetillfällen och liknande. Skicka oss e-post med nya uppgifter när förändring har skett.

Ikon med en illustartion av en person som talar i headset. Vit siluett på ljusgrön bakgrund.Öppettider och kontakt

Vi har öppet alla vardagar 7.00-16.00, hela sommaren. Kundservice kontaktas via telefon 026-17 82 13 eller e-post info@gavledriftservice.se för att anmäla fel eller behov av service på bilen. Observera att hantering av e-post sker under våra öppettider.
Kvällar och helger kopplas telefonnumret direkt till bärgare eller däckjour för akut hjälp. Precis som vanligt.

Ikon för biltvätt, vit bil på ljusgrön bakgrundBiltvätt och verkstad

Vi arbetar hela sommaren på vår verkstad och i tvätthallen. Innan bilen lämnas för tvätt ska bilen tömmas på skräp och personliga tillhörigheter.

Röd husgaveln, lövträd, vit bil och gul husgavel

Ikon med reparatör som böjer sig ned i motorhuven på en bil. Vit siluett på röd bakgrund.Drop-in för mindre åtgärder

Välkomna till vår verkstad på Kungsbäcksvägen för att åtgärda mindre fel, så som byte av glödlampor, nyckelbatterier och påfyllning av vätskor.

Sommarens tips

Maxa cykelturen med rätt utrustning. Röd cykel står parkerad på väg med cykelkorg på pakethållaren.
Utöver cykelns standardutrustning kan exempelvis cykelkorg underlätta din tur. Transportera kassar, väskor med mera i korgen så slipper du balansera dig fram med dem hängande på styret. 

Det finns cykelkorgar som kan placeras på pakethållaren eller styret, fast monterad eller löstagbar. 
Nyare pakethållare har så kallat AVS-system, ett snabbfäste med standardmått som gör det enkelt att fästa exempelvis en korg. En cykelkorg på pakethållaren brukar vara större än de som sitter vid styret och de påverkar heller inte cykelns styregenskaper på samma sätt. Ett alternativ är en sidokorg, om korgen behöver packas tungt underlättar det det med två korgar, en på vardera sida för en jämn viktfördelning.

Verksamheten köper själva in extrautrustningen. Önskas hjälp med montering eller rådgivning om utrustning för cykeln är ni välkomna att kontakta oss.

Nästa informationsbrev kommer i september.

Vi önskar er alla en fin sommar!

Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 22 juni 2022