Fordonsservices informationsbrev

Juni 2017

Låna och testa elcykel!

Visste du att hälften av alla resor som görs i tjänsten inom Gävle kommun är under 4 km? På dessa resor skulle en elcykel passa perfekt! Att använda cykel i tjänsten är både bra för ekonomin, hälsan och miljön.

Nu finns det en elcykel som verksamheter inom Gävle kommunkoncern kan få låna under 1-2 veckor för att få testa på hur smidiga och användbar elcyklar är i tjänsten.

 

Du och din verksamhet får gratis låna elcykeln under en kortare period. Förhoppningsvis är ni nöjda med användandet och kanske blir intresserade av att köpa in en egen elcykel till er verksamhet!

Vid frågor eller anmälan om att låna elcykel kontakta

Maria Stikå, Samordnare för hållbart resande
maria.stika@gavledriftservice.se 
026-17 88 44 

Nu inför sommaren kan det vara bra att uppdatera sina kunskaper om trafikregler för cyklister. Läs gärna på NFTs hemsida. Där hittar du info om trafikregler, påbud- & förbudsskyltar mm.

Hållbart resande och Prova-på-dagarna

Vi vill tacka alla som kom till våra prova-på-dagar vid Gavle Drift och Service. Mycket lyckade tillfällen där vi diskuterade hållbart resande, olika bilar och drivmedel. Tillsammans provkörde vi elcyklar och olika elbilsmodeller. Vi kommer hålla likande aktiviteter i höst! Här är några bilder från dagarna.

 

Klicka på bilderna för att se i större format.

Studiebesök på Gästrike Ekogas anläggning i Forsbacka

Delar av oss på Fordonsservice var iväg på studiebesök på Gästrike Ekogas anläggning i Forsbacka där biogas tillverkas. Anläggningen är helt ny och kommer inom kort kunna leverera gas till bland annat kommunens tjänstebilar.

 

Så nästa gång du kastar din kompost kan du tänka att din tjänstebil som drivs på gas kommer göra på energi från din kompost! 


Inget månadsbrev kommer för juli månad. Nästa blir alltså i augusti. Vi på Fordonsservice önskar er en trevlig sommar.

Kör lugnt!

Sidan uppdaterades senast 2 juni 2017