Fordonsservices informationsbrev

Januari 2019

God fortsättning!

Vi hoppas att ni har haft ett gott slut på 2018. Vi ser fram emot ett 2019 där vi fortsätter att ha ett gott samarbete med er. Vi hoppas att vi kan få en bättre inblick i hur ni använder era fordon, så att vi kan anpassa de nya bilar bättre.

Försäkringspremien höjs

Som vi tidigare har informerat kommer försäkringspremien att höjas under 2019 och vi har nu fått fram siffror för detta. Vi kommer enligt bestämmelse att uppdatera dessa kostnader under januari.

Stort fel skedde vid uppdateringen

Vårt tvättschema raderades under när vi skulle uppdatera vårt system vid jul. Vi har försökt att nå ut med denna information till alla som är berörda. Detta har medfört att vi behövt lägga upp ett nytt schema och att alla som är bilansvariga har varit tvungna att gå in och boka in biltvättar av era fordon på nytt. Vi ber om ursäkt för det extra arbete som detta orsakade.

Men vi vill försöka se det positivt! I samband med att vi la upp ett nytt schema hade vi möjligheten att anpassa det bättre. Efter två års samarbete har vi lärt känna de flesta verksamheter. En av förändringarna vi gjort är därför att vi anpassa förmiddagspasset och eftermiddagspasset bättre med era arbetstider. Till exempel har vi lagt in möjlighet till hämtning redan klockan 11.30 för eftermiddagspasset.

Inkommande bilar

Under första månaderna av 2019 kommer en hel del nya bilar att levereras, vilket vi alla ser fram emot. Det är en blandning av elbilar och gasbilar som kommer ut och vi önskar att ni som har beställt nya bilar börjar se er om efter reservnycklar till era nuvarande bilar.

På grund av den stora omorganisation som just nu pågår i kommunens olika förvaltningar kommer vi att avvakta med att sätta verksamhetsdekaler på de nya bilarna. Dessa nya bilar kommer få miljödekaler och kommunvapnet i väntan på att allting är klart kring namnbyten.

Kör försiktigt i vinterväglag!

En vintrig påminnelse – anpassa er körning efter väglaget! Våra kollegor på gata- och parkavdelningen jobbar varje dag för att hålla staden körsäker enligt Gävle kommuns kriterier. Trots deras hårda arbete kan det vara väl passande att köra försiktigt.

Vår målbild för 2019

Vi hoppas, med er hjälp, kunna uppnå 80 % fossilfritt i kommunens bilpark under 2019. Tillsammans med denna målbild vill vi fortsätta vårt arbete från förra året med att se över de bilar som redan är fossilfria, för att se om de behöver bytas ut eller kan omplaceras till en bättre passande verksamhet.

Vi hoppas att ni ser fram emot detta år lika mycket som vi gör!

Kör lugnt!
Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 28 januari 2019