Fordonsservices informationsbrev

Februari 2019

Utvändiga tvättar på kalla dagar

Vi utför inte utvändiga tvättar när utomhustemperaturen ligger kring -10  grader eller lägre. Detta för att de flesta verksamheter har parkering utomhus och en utvändig tvätt i kalla grader ökar risken för att bilen fryser. Vi hämtar fortfarande in de bokade bilarna och utför invändig tvätt samt kontrollerar och fyller på vätskor.

Boka tid för däckskifte

Även om det just nu råder vinterväglag vill vi uppmana er att gå in och boka tid för däckskifte hos Däckia. Lagen om vinterdäck gäller till och med den 31 mars, efter det kan skiftet till sommardäck påbörjas om vädret tillåter. Vinterdäck med dubb får inte användas efter 15 april om det inte går att hävda att vinterväglag råder.

Eftersom det blev problematiskt med tidbokningarna i höstas har vi, tillsammans med Däckia, kommit fram till en bättre lösning. Det kommer därför inte att bokas några tider automatiskt för våra bilar vilket gör att ni kan välja vilken tid ni vill. I slutet av mars kommer automatiska bokningar ske för privatpersoner. För att ni ska kunna välja den tiden som passar er verksamhet bäst och ha chansen att planera däckskiftet i god tid, rekommenderar vi att ni bokar tid innan slutet av mars.

Boka tid för däckbyte gör ni enklast via Däckias hemsida www.dackia.se eller ringa till deras centralbokning på telefonnummer 026-18 82 90.

Vid bokningen kommer ni bli uppmanade att skriva in en e-postadress, använd då dack@gavledriftservice.se. I övrigt kan ni använda ert egna namn och telefonnummer. På detta sätt kan vi förhindra att de automatiserade tiderna går ut.

En ny biogasmack har fått bygglov

Det är med stor glädje vi kan meddela att en ny biogasmack har fått bygglov och kommer börja byggas under 2019. Den kommer att finnas på Teknikparkens område, på vad som idag är en stor grusparkering.

Vi är självklart väldigt glada över detta och kommer följa bygget nyfiket! Den initiala rapporten vi har är att biogasmacken kommer stå klart i slutet av 2019. 

Lathundar finns nu publicerade

Vi har märkt att det finns ett behov av instruktioner och lathundar, exempelvis om hur man bokar tvätt i systemet. Därför har vi skapat samlat några stycken av dem på vår webbplats. Klicka här för att komma till sidan med lathundar. Om ni upplever att någon lathund saknas, kontakta oss på info@gavledriftservice.se så ser vi till att skapa den!

Workshop för revideringen av miljöstrategiska programmet

Torsdagen den 21 februari medverkade våra tre fordonssamordnare på en workshop till revideringen av miljöstrategiska programmet. Vi var nästan 70 personer, blandat mellan tjänstemän och politiker. Revideringen kommer att pågå under hela året och vid tillfällen så kommer samtliga kommunalt anställda samt Gävlebor bli inbjudna att vara med. Om ni är intresserade av att veta mer och vara med och påverka kan ni läsa om detta på Gävle kommuns webbsida. 

Vi ser det som en självklar del i vårt arbete med tanke på att miljöstrategiska programmet bland annat står bakom beslutet om fossilfri fordonsflotta år 2020, men också massvis av andra miljöfrågor. Bland annat berättade de om att den ekologiska andelen mat som serveras i Gävle Kommuns skolor och förskolor har stigit till 70 procent. Lite bitterljuvt så berättade de att Gävle kommun har hamnat som Sveriges näst bästa miljökommun två år i rad. 

Förutom att prata om allt gott som vi redan gör så var själva syftet för dagen att hjälpa till och få fram vad det nya miljöstrategiska programmet ska fokusera på och hur de ska arbeta. Vi pratade bland annat om vilka önskemål vi har för att kunna fortsätta med vårt miljöarbete men också vilka uppfinningar vi behöver på vägen för att lyckas. I slutet av 2019 kommer informationen från dessa workshopar presenteras och vi hoppas att vi har hjälpt miljön en bit på traven genom att närvara.

Varmt välkomna Gävle Energi

Från och med den 1 februari 2019 ingår Gävle Energi i fordonscentraliseringen. Vi välkomnar er varmt till oss och ser fram emot att lära känna er. Gävle Energi kommer med 68 stycken bilar och samtliga är fossilfria.

Med Gävle Energi består nu fordonscentraliseringen av sammanlagt 420 bilar utfördelande på 13 olika förvaltningar och bolag. 

Kör lugnt!
Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 25 februari 2019