Fordonsservice informationsbrev

December 2021

Säsongsaktuell information från Fordonsservice.

Körning på vinterväglag

Tänk på att anpassa hastighet och körsätt efter yttre förhållanden så som väder och väglag. Vägbanans yta kan snabbt skifta beroende på bland annat nederbörd, temperatur och vind. Håll avstånd i trafiken!

Ljus och lykta

När det är mörkt ute är det viktigt att ha rätt ljus i gång på bilen. Du som chaufför behöver kunna se bra samt ska din bil ska synas för andra trafikanter. I mörkret är det lag på att alltid ha halvljus i gång. Vid läge auto är baklyktorna släckta.
Kontrollera att symbolen enligt nummer 4 är aktiverad.

Reglage för belysning i bil

Vi kontrollerar alltid fordonens lampor vid både service och tvätt, men belysningen behöver även kontrolleras däremellan så att den fungerar som den ska.

Månadens tips

Tips på saker som är bra att ha i bilen under vinterhalvåret. Det är upp till respektive verksamhet att bestämma vad som behövs och själva köpa in dem.
• Isskrapa
• Snöborste
• Liten spade
• Motorvärmarsladd
• Reflexväst

Öppettider över jul och nyår

Vår verkstad och rekond är öppen alla vardagar 7–16. Akuta fel helgdagar och kvällar anmälas via telefon 026-17 82 13 för att få hjälp av bärgare eller däckjour vid punktering.

Drop-in på verkstaden

Välkomna till vår verkstad på Kungsbäcksvägen 54 på drop-in för att åtgärda mindre fel, så som byte av glödlampor, påfyllning av luft med mera. Det krävs ingen tidsbokning för enklare åtgärder. Vi har öppet vardagar 7-16, lunchstängt 12-13.

Alkolås - behövs fler munstycken till alkolåsen?

Beställ munstycken genom att skicka e-post till info@gavledriftservice.se. Uppge registreringsnummer, antal munstycken och modell på handenhet vid beställningen. Leverans sker vanligtvis i samband med tvätt av bilen. Fakturering sker till respektive verksamhet. Använd den modell av munstycke som är till för respektive sorts alkolås.

Cyklar

Vi håller på med cykelinventering hos verksamheter med tjänstecyklar. Det gör vi för att sammanställa hur många cyklar som finns, vilka verksamheter som har cyklar och vilken sorts cyklar.
Gavle Drift & Service har fått ansvar att tillhandahålla cyklar till verksamheter inom Gävle kommun. Cyklarna kan vara knutna till respektive verksamhet eller ingå i en gemensam cykelpool. Att möjliggöra användandet av cykel som komplement till bil för resor i tjänsten är en del i att uppnå målet som klimatneutral kommun 2035. Konceptet med tjänstecyklar kallas för Hojja Gävle. I vårt uppdrag ingår att tillhandahålla, serva, underhålla och åtgärda eventuella fel på cyklarna.

Miljöbokslut

Årets miljöbokslut är förenklat, vi brukar behöva fråga någon i din verksamhet om uppgifter på körda kilometrar och drivmedelsförbrukning. I år har vi till stora delar kunnat samla in den informationen via våra system tack vare de digitala körjournalerna och med uppgifter från drivmedelsbolagen. Det underlättar både för oss och för er. Några kommer fortfarande att bli kontaktade för att lämna uppgifter, där uppgifter insamlade digitalt saknas.

Kundundersökning

Under januari kommer vi att skicka ut en kundundersökning. Vi vill veta vad du tycker om oss. Dina synpunkter är värdefulla i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Vi vill rikta ett stort tack till er alla för ett gott samarbete under året!

Dekorationsbild, God jul och gott nytt år

Sidan uppdaterades senast 22 december 2021