Fordonsservice informationsbrev

December 2020

Vi kommer från och med 2021 att skicka ut våra informationsbrev kvartalsvis. Särskilda händelser som behöver kommuniceras, skickas separat information om vid behov.

Körning på vinterväglag

En viktig påminnelse vid skifte av årstid, väder och väglag är att anpassa hastigheten efter de förhållanden som är aktuella. Vägbanans yta kan snabbt skifta beroende på bland annat nederbörd, temperatur och vind. Håll avstånd!

Ljus och lykta

När det är mörkt ute är det viktigt att ha rätt ljus igång på bilen. Du som chaufför behöver kunna se bra samt ska din bil ska synas för andra trafikanter. I mörkret är det lag på att alltid ha halvljus igång. Vid läge auto är baklyktorna släckta.

Tänk på att alltid kontrollera så att symbolen enligt nummer 4 är aktiverad.

 Ställa in bilens belysning

Vi kontrollerar alltid fordonens lampor vid både service och tvätt, men det är bra om ni kontrollerar så att belysningen fungerar som den ska mellan dessa tillfällen.

Gnistra i mörkret - kom ihåg reflexer

Visste du att svenskarna är sämst i Norden på att använda reflex? Är du en av de 63 procent som uppger att de aldrig eller bara ibland använder reflex när du är ute i mörkret? Då kan det vara värt att tänka om.

När du bär reflex syns du redan på 125 meters avstånd om mötande bil har halvljus påslaget. Utan reflex och med mörka kläder syns du först på 20-30 meters avstånd.

Månadens tips

Vi vill tipsa om följande saker som kan vara bra att ha i varje bil under vinterhalvåret. Kontrollera om de finns kvar från föregående vinter och vid behov köp in/komplettera. Dessa saker är tips från vår sida, det är saker som din verksamhet själva köper in.

  • Isskrapa
  • Snöborste
  • Liten spade
  • Motorvärmarsladd
  • Reflexväst

Öppettider över jul och nyår

Vi har öppet alla vardagar 7–16. Helgdagar och kvällar kan som vanligt akuta ärenden anmälas via telefon 026-17 82 13, för att få hjälp av bärgare eller däckleverantör vid punktering.

Vi vill rikta ett stort tack till er alla för ett gott samarbete under året.

God Jul och Gott Nytt År 

Sidan uppdaterades senast 8 december 2020