Fordonsservices informationsbrev

December 2018

Bemanning över jul och nyår

För att vi ska kunna hjälpa er med akuta fel under jul och nyår kommer vi under 27 - 28 december och 2 - 4 januari ha minst en medarbetare på kontoret och minst en medarbetare i verkstaden. Tvätt av fordon och övriga arbeten kommer att ske före eller efter ledigheterna. Vi har kontaktat er som berörs av detta.

Ett hjärtligt tack!

Vi vill börja med att tacka er för året som gått! Vi är tacksamma för vårt uppdrag och att få jobba för en hållbar framtid tillsammans med er. Detta informationsbrev kommer därför att innehålla lite mer statistik än vanligt, för att visa er vilket fantastiskt arbete ni är med och bidrar till.

Vi börjar med att visa hur drivmedelsfördelningen såg ut när vi lämnade 2017.

2017

Dessa siffror är räknade på 371 fordon fördelade på de 12 förvaltningar och bolag inom Gävle kommunkoncern som ingår i vårt uppdrag. Även om den största delen av våra fordon under 2017 drevs av diesel, kom eldrivna fordon på andra plats. Det var alltså en bit på väg till miljömålet om en fossilfri kommunpark år 2020. Utifrån statistiken för 2017 tog vi på Gavle Drift & Service fram ett eget delmål om att nå 40 % fossilfritt under 2018. 

2018

Nu, vid slutet av 2018, kan vi med stolthet säga att vi har 50 % fossilfritt och sammanlagt 61 % miljövänligt! Detta är beräknad på cirka 380 fordon och vi är så glada över den enorma förändring som skett. Med tanke på att vi har ytterligare över 30 fossilfria bilar beställda med leverans under första månaderna år 2019 så ser vi med stora förhoppningar att vi närmar oss fossilfritt 2020.

Något som vi också arbetat med under detta år, som inte är lika synligt i statistiken, är att vi äntligen fått chansen att byta ut de sämre fossilfria bilarna i parken. Detta har inte varit möjligt tidigare eftersom att bilarna köptes in innan vi på Gavle Drift & Service tog över fordonsansvaret och lades på en lång leasingperiod. Vi har haft glädjen att arbeta fram bättre fossilfria alternativ för er som är anpassade efter era krav och vi är lika förväntansfulla som ni på leveranserna!

Uppdateringar av system

Under julledigheten kommer vi att göra några uppdateringar av Zenit, systemet vi arbetar i. En del av uppdateringarna genomförs främst för att anpassa systemet efter vårt nya arbetssätt. Men vi kommer även göra uppdateringar i tvättschemat. Förändringarna omfattar tider och upplägg samt att vi inför ett överblicksschema där ni kan se bokade tvättar för just era bilar. Dessa uppdateringar ska ske utan att påverka era befintliga bokningar, men vi kommer självklart att hålla koll så att ingenting ramlar mellan stolarna.

Ny golvläggning i vår tvätthall

Under hösten har vi märkt av problem med golvbeläggningen i vår nya tvätthall, då golvet blir väldigt halt när det är blött. Gavlefastigheter kommer att åtgärda problemet med golvbeläggning den 7 - 11 januari vilket medför att vi måste stänga vår tvätthall under den perioden. Vi kommer att kompensera de bokade tvättarna med andra möjligheter under den aktuella veckan.

Workshop för framtidens mobilitet

Under december har två av våra fordonssamordnare deltagit på en lärorik dag tillsammans med Länsstyrelsen, Region Gävleborg och Högskolan i Gävles projekt RATT-X. Vi fick lära oss om hur framtidens mobilitet ser ut, vad Sverige har för potential att producera olika biodrivmedel och även vad vi skulle kunna lära oss av Kinas elbilsresa. För oss är det viktigt att vara uppdaterade om trender och förändringar som påverkar vår verksamhet.

Inför kommande år

Tyvärr kommer vår försäkringspremie att höjas med 18 % under 2019. Detta är ett beslut från vårt försäkringsbolag Protector, till följd av de stora antalet skador som skett under 2018. Vi vill därför påminna er om att köra försiktigt och var rädd om varandra!

Vi vill önska er en hjärtligt god jul och ett gott nytt år!

Kör lugnt!
Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 19 december 2018