Fordonsservices informationsbrev

April 2018

Däckbyten

Vi vill påminna om att det nu är hög tid att byta till sommardäck. Efter den 15 april ska dubbdäck vara avtagna.

Vi vill dock uppmärksamma att det är tillåtet att ha kvar vinterdäck om vinterväglag råder, vilket fortfarande förekommer på vissa ställen. Tänk på detta om ni har en bil som åker på vinterväglag och låt den vänta med däckbytet till bättre väglag kommit fram.

Fordonsansvarig

Vi behöver ha uppdaterade information om era kontaktpersoner. Därför är vi tacksamma om ni ser till att uppgifterna mellan bil och fordonsansvarig stämmer. Vi har möjlighet att registrera  två telefonnummer samt en mailadress på varje fordon. Kontaktuppgifterna använder vi för att informera när något händer med fordonen, därför är det viktigt att informationen hamnar hos rätt person.

Om fel person är registrerad eller om ni upplever att information ofta hamnar hos fel person får ni gärna skicka ett mail till info@gavledriftservice.se med registreringsnummer och korrekta uppgifter, så uppdaterar vi detta i våra system.

Fordonsansvariges ansvar

Vi vill förtydliga vilka förväntningar vi har på er som är fordonsansvariga. Det är fordonsansvarige som sköter bokningar av bland annat tvätt och däckbyte. Den ska se till att vi alltid har korrekta kontaktuppgifter samt meddela oss om ni exempelvis byter telefonnummer eller parkering på bilarna. Fordonsansvarige ska dessutom sprida vidare informationen från våra informationsbrev samt ge återkoppling till verksamheten från verkstadsbesök. Om behovet finns kan vi skicka återkopplingen från verkstaden till ett journummer i er verksamhet.

Vi kommer att flytta

Vi vill med glädje berätta att vi kommer att samla en större del av vår verksamhet i nya lokaler på Kungsbäckvägen under augusti/september i år. Vi räknar med att vara på plats på Kungsbäcksvägen från och med den 24 september. För att vi ska kunna flytta hela vår verksamhet kommer vi under en kort period i september att minska ned antalet tvättar och annat underhåll.

Mer information om detta kommer.

Skador och hantering

På grund av den hårda vintern har även många skador inträffat under 2018. Vi har hittills i år redan fått in fler rapporter om skador än som rapporterades under hela förra året. Vi har haft svårt att hantera alla skador eftersom att det är en stor ökning på kort tid, men vi arbetar så snabbt vi kan med dem.

Kom ihåg att fylla i skadeanmälan direkt efter skadan och skicka den till info@gavledriftservice.se. Det underlättar och förenklar hanteringen efteråt, både för er och för oss. Tänk även på att det är viktigt att personnummer och kontaktinformation till personen som kört bilen framgår.

Snart är alla cykelbanor sopade!

Vårsolen börjar titta fram, cykelbanorna blir sopade och allt fler börjar cykla till jobbet och i tjänsten. Visste du att hälften av alla resor som görs i tjänsten inom Gävle kommun är under 4 kilometer? På dessa resor skulle en elcykel passa perfekt! Att använda cykel i tjänsten är både bra förhälsan, ekonomin och miljön.

Om din verksamhet är intresserad av att köpa in cyklar, elcyklar, service eller byta till sommardäck kom ihåg att vi har avtal med tre cykelhandlare i Gävle. Alla verksamheter ansvarar själva för inköp, service och däckbyte på cyklarna.

Dem upphandlade cykelhandlarna är

Manges cykelverkstad
www.mangescykelverkstad.se
Kaplansgatan 17

Avtalsområde: cyklar, elcyklar, service, reservdelar.

Posa Cykel
www.posacykel.se
Norra Köpmangatan 4

Avtalsområde: cyklar, elcyklar, låd-cyklar, el-lådcyklar, led/par cyklar, El-led/par cyklar, lådcykel flerbarns, el-lådcykel flerbarns, service, reservdelar.

Cykel o Sportverkstan
www.cykelosportverkstan.se
Södra Kungsgatan 14

Avtalsområde: cyklar, elcyklar, låd-cyklar, el-lådcyklar, led/par cyklar, El-led/par cyklar, lådcykel flerbarns, el-lådcykel flerbarns, service, reservdelar.

Låna en elcykel

Om er verksamhet skulle vilja testa en elcykel innan ni köper finns det att låna hos oss. Mer information hittar ni på Låna en elcykel.

Kör lugnt!

Hälsningar,
Fordonsavdelningen 

Sidan uppdaterades senast 13 april 2018