Designed by Freepik

Fordonsservices informationsbrev

April 2017

Information om drivmedel

Det är viktigt att tanka rätt drivmedel i bilen och i och med det även bra att veta vad det finns för olika alternativ och vad som skiljer dem åt. Därför har vi på fordonsservice satt ihop en kort informationstext om drivmedel som används i kommunen. Där finns information om skillnader i CO2-utsläpp, hur de tillverkas och vart du kan tanka dem. Läs mer på Drivmedel här.

Cykelvänlig arbetsplats

Vårsolen är här och på gatorna börjar gruset sopas bort. Då är de dags att ta fram cyklarna! Gävle kommun har tidigare fått pris för att vara en av Sveriges bättre cykelstäder. Om du och din arbetsplats vill främja cyklingen ännu mer så är Cykelvänlig arbetsplats ett bra verktyg!

"Cykelvänlig arbetsplats Gävleborg är en utmärkelse till arbetsplatser i Gävleborg som gör det lätt för anställda att välja cykeln, både till/från arbetet och i tjänsten. Utmärkelsen ger arbetsplatsen stärkt image samt friskare och sundare medarbetare."

Det är kostnadsfritt att bli Cykelvänlig arbetsplats. Vill ni veta mer eller ha hjälp att bli certifierade, kontakta Maria Stikå, Samordnare Hållbart resande, så hjälper hon er vidare!

Nya laddstolpar

Gävle Energi har nu börjat sitta arbete med att sätta upp nya laddstolpar för elbilar runt om i centrala Gävle. 83 laddstolpar förväntas vara på plats i slutet av 2017. Parkeringen vid Bomhus centrum har redan fått 4 laddstolpar med 8 laddplatser installerade. Näst på tur är Stigslund och Forellplan! För att ladda elbilen i dessa stolpar använd snabbladdarsladden som ska finnas i bilen. Mer information kommer löpande.

Fordonsansvariges ansvar

Med Fordonsansvarig avses den person som sköter underhållet av bilen (bokning av tvätt, däck mm), den person som får återkoppling gällande bil på verkstad osv. Viktigt att förtydliga att Fordonsansvarige även ansvarar för:

 • Kontaktinformation, se till att Fordonsservice alltid har aktuell kontaktinformation gällande fordonsansvarige. 
 • Informationsspridning, information från Fordonsträffarna, månadsbreven eller annan information från Fordonsservice ska spridas till berörda inom verksamhet. 
 • Rutinen kring detta tar vi fram på nästa Fordonsträff.

Lånebilar

Det är viktigt att tänka på att vid skada på bilen ingår inte lånebil. Dock kan vi tillhandahålla hyrbil men verksamheten får själv stå för hyrkostnaden.

Biltvätt - så mycket mer än bara en ren bil

När vi tar in er bil för tvätt, så gör vi mycket mer än att bara tvätta den. Vid tvätt ingår:

 • Hämtning, lämning och lånebil
 • Tvätt utvändigt & invändig
 • Kontroll av spolarvätska, motorolja, glykol, Ad-blue och påfyllning vid behov
 • Kontroll av däck och efterdragning av däck efter däckbyte
 • Kontroll av dekaler
 • Kontroll av vindrutetorkare
 • Kontroll av belysning
 • Kalibrering av alkolås

Nästa fordonsmöte

Nästa fordonsträff är den 3 maj kl 10-12 hos oss på Gavle Drift & Service. Inbjudan via Outlook kommer till fordonsansvariga.


Kör lugnt!

Hälsningar,
Fordonsservice

Sidan uppdaterades senast 4 maj 2017